၁. ၀က္မွာ ေခၽြးဂလင္း မရွိပါဘူး။ ေခၽြးဂလင္း (Sweat Gland) မွ
ေခၽြးထုတ္ျခင္းဟာ (one of excretory system) အညွစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈစနစ္
တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရိုးရိုးေလးပဲ ေတြးၾကည့္ ရေအာင္ ..
အညစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈ မရွိေတာ့ အညစ္အေၾကးေတြစုေနတယ္ဆိုတဲ့သေဘာပ ါ။
၂.ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ အင္မတန္ႀကဳိက္တဲ့ေနရာေတြျဖစ္တဲ့ ရႊံ႕ႏြံလိုေနရာမ်ဳိးမွာ ေနတာျဖစ္တ့ဲ အတြက္ ၀က္ဟာက်န္းမာေရးအရစားသံုးသင့္ တယ္လို႔ဘယ္လိုမွျမင္ႏို္င္စရာအေ ၾကာင္းမရွိပါ။
အရသာဘက္ကစဥ္းစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အဆ ီမ်ား၊ ေခၽြးထုတ္ႏိုင္ျခင္းမရွိတဲ့အတြက ္ အရသာ ဟာ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စားေကာင္းမယ့္ သေဘာမွာရွိေပမယ့္၊က်ေနာ္တို႔ဟာပ ါးစပ္အရသာ အတြက္ပဲ စဥ္းစားမွာလား..က်န္းမာေရးအရစဥ္ းစားမွာလားလို႔ပဲ က်ေနာ္ျပန္ေမးပါရေစ။
ေနာက္ၿပီး ၀က္သားဟာ အျခားအသားေတြထက္ ( လူေတြအတြက္ အျဖစ္အမ်ားဆံုးနဲ႔ ေၾကာက္ စရာေကာင္းဆံုးေရာဂါေတြျဖစ္တဲ့) ေက်ာက္ကပ္၊ ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ဳိနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ အျဖစ္မ်ားေစပါတယ္။
*ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္တဲ့သူတိုင္း ၀က္သားမစားပါဘူး၊ ဒါေပမယ့္ ၀က္သားစားတဲ့သူတိုင္း(ေနာင္တခ်ိ န္မွာ) ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္ေစပါတယ္။*
၃.၀က္မွာအဆိုးဆံုးက(Hook/TapeWo rm) ေတြပါ...အဲဒီတုပ္ျပားေကာင္ေတြဟာ အင္မတန္ျပင္းပါတယ္ ဆိုတဲ့ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ေတြကိုေတာင္ သူတို႔ျပန္႔ပြါးဖုိ႔အတြက္ သံုးခ်ႏိုင္ၾကတယ္။ ဘယ္လိုလည္းဆိုရင္တုပ္ျပားေကာင္ေ တြဟာအစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္းထဲကို၀ င္တဲ့ခ်ိန္ သူတို႔ဟာ အစာေခ်ရည္ကိုခံႏုိင္တဲ့အကာအကြယ္ (encystedform)ပံုစံမ်ဳိးနဲ႔၀င္ ၿပီး။ ေခါင္းပိုင္းမွာရွိတဲ့ခ်ိတ္နဲ႔အ ူနံရံကုိတြယ္ထားႏိုင္ ပါတယ္။
၄င္းတို႔ဟာ အစာေခ်မွဳစနစ္မရွိပါဘူး.. အာဟာရေတြကို အစာအိမ္ကေန၄င္းတို႔ခႏၶာကိုယ္ထဲက ိုတိုက္ရိုက္စုပ္ယူတာျဖစ္တယ္။ အနည္းဆံုး ၆ ေပကေန ၂၅ ေပ ( အခ်ဳိ႕ေနရာမွာ ၅၅ ေပ) အထိရွည္တဲ့ဒီလိုကပ္ပါးေကာင္ဟာလူ ေတြရဲ့အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေနမယ္ဆိုရင္၊ ေနခြင့္ေပးမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ အာဟာရျပတ္လပ္ၿပီး အသက္ဆံုးရွဳံးတဲ့အထိ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၄.တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာအျခားတုတ္ေ ကာင္သန္ေကာင္ေတြနဲ႔မတူတာ၊သူတို႔ ေတြကို ေဆးနဲ႔ သတ္ႏိုင္တယ္ထားဦးအူလမ္းေၾကာင္း မွာ
ခ်ိတ္ထားတာျဖစ္တဲ့အတြက္ ေတာရံုတန္ရံုနဲ႔ မျပဳတ္ႏိုင္ ပါဘူး...
ပုပ္ပြပ်က္စီးေတာ့မွသာ ျပဳတ္က်သြားတာျဖစ္လို႔
ကိုယ့္အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာအဲဒီလိ ုပုပ္ ပြေနတဲ့ပစၥညး္ရွိတဲ့ဆိုးက်ဳိးကိ ုလည္း ခံစားရဦးမွာျဖစ္ပါတယ္။
၅. တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈအရမ္းျမင့္ပါတ ယ္.. သူတို႔ရဲ့အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈဟာ၀က ္သားကိုတူးေနေအာင္
ေက်ာ္ခ်က္တယ္ဆိုရင္ေတာင္မွ အဲဒီတုတ္ျပားေကာင္ဟာ
မေသႏိုင္ပါဘူး...(၀က္သားထဲမွာ ရွိေနခ်ိန္ဟာ သားေလာင္းအဆင့္ျဖစ္ပါတယ္)
၆. ၀က္ဟာ သူတို႔မွာ သတ္သတ္မွတ္မွတ္အစာရယ္လို႔မရွိပါ ဘူး…
ဒါကလည္း သူတို႔ကို ေကၽြးသမွ်.. ဘာျဖစ္ျဖစ္အကုန္စားၾကပါတယ္။ ဥပမာ -
ေျပာရရင္၊ ၀က္သားေကၽြးရင္ေတာင္ ျပန္စားပါတယ္။
(ဒါကလည္းက်ေနာ့္အေဖနဲ႔သူငယ္ခ်င္ းေတြစုေပါင္းစပ္ေပါင္းလုပ္ထားတဲ ့ငါးကန္က အေစာင့္အလုပ္ သမားက သူေမြးတဲ့၀က္ကို ေကၽြးေမြးေနတာေတြ႕လို႔ပါ)အစံုစာ းတာျဖစ္လို႔ ေရာဂါပိုးေတြလည္း အစံု၀င္ႏိုင္တဲ့သေဘာမွာရွိပါတယ္ ။
(၀က္သားကုိ မစားသင့္တဲ့အေၾကာင္း စိတ္၀င္စားလို႔ ဖတ္မိရင္း ေတြ႔တာနဲ႔ ျပန္share လိုက္ပါတယ္။ )
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
၁. ၀က္မွာ ေခၽြးဂလင္း မရွိပါဘူး။ ေခၽြးဂလင္း (Sweat Gland) မွ ေခၽြးထုတ္ျခင္းဟာ (one of excretory system) အညွစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈစနစ္ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရိုးရိုးေလးပဲ ေတြးၾကည့္ ရေအာင္ .. အညစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈ မရွိေတာ့ အညစ္အေၾကးေတြစုေနတယ္ဆိုတဲ့သေဘာပ
၂.ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ အင္မတန္ႀကဳိက္တဲ့ေနရာေတြျဖစ္တဲ့ ရႊံ႕ႏြံလိုေနရာမ်ဳိးမွာ ေနတာျဖစ္တ့ဲ အတြက္ ၀က္ဟာက်န္းမာေရးအရစားသံုးသင့္
အရသာဘက္ကစဥ္းစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အဆ
ေနာက္ၿပီး ၀က္သားဟာ အျခားအသားေတြထက္ ( လူေတြအတြက္ အျဖစ္အမ်ားဆံုးနဲ႔ ေၾကာက္ စရာေကာင္းဆံုးေရာဂါေတြျဖစ္တဲ့) ေက်ာက္ကပ္၊ ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ဳိနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ အျဖစ္မ်ားေစပါတယ္။
*ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္တဲ့သူတိုင္း ၀က္သားမစားပါဘူး၊ ဒါေပမယ့္ ၀က္သားစားတဲ့သူတိုင္း(ေနာင္တခ်ိ
၃.၀က္မွာအဆိုးဆံုးက(Hook/TapeWo
၄င္းတို႔ဟာ အစာေခ်မွဳစနစ္မရွိပါဘူး.. အာဟာရေတြကို အစာအိမ္ကေန၄င္းတို႔ခႏၶာကိုယ္ထဲက
၄.တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာအျခားတုတ္ေ
၅. တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈအရမ္းျမင့္ပါတ
၆. ၀က္ဟာ သူတို႔မွာ သတ္သတ္မွတ္မွတ္အစာရယ္လို႔မရွိပါ
(၀က္သားကုိ မစားသင့္တဲ့အေၾကာင္း စိတ္၀င္စားလို႔ ဖတ္မိရင္း ေတြ႔တာနဲ႔ ျပန္share လိုက္ပါတယ္။ )
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
No comments:
Post a Comment